Kompiuteriai / internetas

„Facebook“ ir interneto fotogalerijos – netrukus ir televizoriaus ekrane

Interneto tinklais iki gyventojų namų atkeliaujanti skaitmeninė televizija „Interaktyvioji GALA“ viena pirmųjų Europoje savo žiūrovams jau balandžio mėnesį pasiūlys socialinį tinklą „Facebook“ matyti televizoriaus ekrane. Vis sparčiau interneto tinklalapius integruojanti televizija siūlo ir daugiau naujovių. Pavyzdžiui, nuotraukų albumus svetainėje „Flickr“ turintys vartotojai galės geriausiais kadrais mėgautis neatsitraukdami nuo televizoriaus ekrano, o naujienomis besidomintys žiūrovai matys populiariausių Lietuvos portalų 15min.lt, balsas.lt, rytas.lt, vz.lt ir zebra.lt publikacijas.

skaitmeninė televizija

Skaitmeninės televizijos paslaugą teikiančios bendrovės TEO Paslaugų plėtros ir rinkodaros tarnybos vadovas Nerijus Ivanauskas sako, kad naujųjų technologijų integraciją lėmė augantys vartotojų poreikiai. „Televiziją „Interaktyvioji GALA“ renkasi naujomis technologijomis besidomintys ir nuolat naujovių ieškantys gyventojai. Pastebėjome, kad jiems patinka paslaugos, kurios, galima sakyti, praplečia tradicinės televizijos sampratą. Tokie klientai įrašinėja laidas ar filmus naudodamiesi paslauga „Mano TV įrašai“ ar peržiūri orų prognozę televizijos ekrane, klausosi radijo programų ar žaidžia žaidimus. Nusprendėme jiems pasiūlyti dar kelias naujoves. Tikimės, kad dabar skaitmeninė televizija „Interaktyvioji GALA“ taps turiningo bendravimo su bičiuliais ir artimaisiais dalimi“, – sako N. Ivanauskas.

„Facebook“ ekrane

Statistika skelbia, kad Lietuvoje socialiniu tinklu „Facebook“ naudojasi pusė visų interneto vartotojų – daugiau nei 880 tūkst. žmonių. Televizijos „Interaktyvioji GALA“ žiūrovai socialiniu tinklu galės nemokamai naudotis ir televizoriaus ekrane. Jungtis bus galima trimis būdais: į interneto naršyklę įrašius televizoriaus ekrane pateiktą adresą, išmaniuoju telefonu nuskenavus televizoriaus ekrane pateiktą kodą arba tiesiog televizoriaus pulteliu įrašius vartotojo vardą ir slaptažodį. Toliau – viskas dar paprasčiau: skilties „Laisvalaikis“ kategorijoje „Internetas“ pasirinkę laukelį „Facebook“ vartotojai matys savo paskyros „sieną“, galės stebėti naujienas ar naršyti po draugų įrašus. Norintieji nuolat stebėti socialinio tinko naujienas gali „Facebook“ „sieną“ palikti aktyvią televizoriaus ekrano apačioje. Taip vienu metu galima žiūrėti mėgstamą televizijos programą ir matyti naujausius socialinio tinklo pranešimus. Be to, dabar visi „Facebook“ draugai gali sužinoti, kokias televizijos programas mėgstate – žiūrėdami televizijos filmą ar laidą, prie jos pavadinimo paspauskite mygtuką „Ką dabar žiūriu?“ ir žinia iškart atsiras socialiniame tinkle.

Interneto albumai

Norintieji būti ne tik socialinio tinklo, bet ir naujienų portalų įvykių sūkuryje gali pasirinkti naują televizijos „Interaktyvioji GALA“ paslaugą, kuri leidžia matyti visų dominančių naujienų antraštes televizijos ekrane. Užsisakę sklaidos kanalo (RSS) paslaugą, galėsite nuolat jausti pasaulio ritmą ir apie visas aktualijas sužinoti vos tik jos pasirodys naujienų portaluose. Televizijos „Interaktyvioji GALA“ žiūrovai gali sekti populiariausių Lietuvos portalų 15min.lt, balsas.lt, rytas.lt, vz.lt ir zebra.lt naujienas. Nuotraukas televizoriaus ekrane per fotoaparatą ar kitus prietaisus žiūrėti įpratusius gyventojus turėtų sudominti dar viena žinia – televizija „Interaktyvioji GALA“ siūlo visus tinklalapyje „Flickr“ esančius asmeninius albumus vartyti tiesiog televizoriaus ekrane. Be jokių prietaisų ar papildomų mokesčių! Prisijungti prie svetainės „Flickr“ galite taip pat kaip ir prie socialinio tinklo „Facebook“: per interneto naršyklę kompiuteryje, nuskenavus kodą telefonu arba tiesiog įrašius prisijungimo vardą ir slaptažodį televizoriaus ekrane. Smagiausia tai, kad namie susirinkę šeimos nariai ar bičiuliai visas nuotraukose įamžintas akimirkas galės peržiūrėti dideliame ekrane, o pasirinkus peržiūros režimą vaizdai keisis automatiškai. Televizija „Interaktyvioji GALA“ leidžia paprastai ir patogiai dalintis kelionių ar gražiausių švenčių kadrais. Ne vienam mūsų maga pasmalsauti, kokia diena mūsų laukia, kaip mūsų likimus gali pasukti žvaigždžių padėtis danguje. Tokiems smalsuoliams televizija „Interaktyvioji GALA“ siūlo asmeninius dienos horoskopus. Profesionalūs asmeniniai horoskopai sudaromi pagal asmens gimimo datą ir laiką. Patyrę horoskopų sudarytojai atrenka svarbiausius jūsų dienos įvykius, sėkmę lemiančius ženklus, akmenis, spalvas, skaičius ir kt. Asmeninis kiekvienos dienos horoskopas vienam asmeniui kainuoja vos 5 Lt per mėnesį. Be to, galima užsisakyti kelių šeimos narių dienos horoskopus. Tegul Jūsų diena prasideda smagias akimirkas lemiančio ženklo – televizijos „Interaktyvioji GALA“.

Šaltinis: spredas.lt